067 2333757
Блог

Як визначити розмір каблучки?

Існує кілька вірних способів визначити, який розмір каблучки вам потрібен. Ми опишемо їх усі, тим паче що це не так багато, а ви виберете для себе найбільш підходящий. Не забудьте також звернути увагу на нюанси!

 

Спосіб 1: при виборі дорогого виробу найпростіше відвідати ювелірний салон і приміряти відповідну прикрасу, а продавець вам підкаже її розмір. Але в житті бувають випадки, коли найпростіші дії виконати найскладніше. Скажімо, у вас немає поблизу ювелірних магазинів або ви вибираєте каблучку не собі. У такому разі розгляньте інші способи.

 

Спосіб 2: виміряйте діаметр будь-якої каблучки з наявності, яка сидить на вашому пальці або пальці обдаровуваної вами людини добре. Значення в міліметрах і буде потрібним розміром. Але, навіть знаючи розмір, майте на увазі, що у різних виробників похибка показників варіюється в межах 0,4-0,5 см. Для каблучки це досить багато - цілий розмір!

 

Спосіб 3: виміряйте окружність потрібного пальця в потрібному місці, 5 разів обмотавши навколо нього щільну нитку або тонку мотузочку. Місце перетину кінців відзначте і відріжте, а саму нитку виміряйте, отриману довжину (в міліметрах) поділіть на 15,7, а результат округляйте до найближчих 0,5 см - у більший бік.

 

Але який зі способів ви б не використовували, завжди потрібно пам'ятати про те, що розмір наших пальців має властивість змінюватися. Він залежить від сезону (влітку на спеці руки набрякають, взимку на холоді, навпаки, стискаються), часу доби (що ближче до вечора, то більші набряки), рівня вологості тіла та приміщення. Після занять спортом чи інших фізичних навантажень, приймання ванни та вживання рідини цей показник спотворюється. Це потрібно мати на увазі, щоб уникнути прикрих непорозумінь. Крім того, зверніть увагу на ширину кільця: що воно ширше, то більший розмір вам потрібен. Фахівці рекомендують за ширини каблучки понад 0,5 см на кожен міліметр ширини потрібно додавати 1 мм розміру.

Вибираючи обручки, майте на увазі, що багато виробів, в основному - від європейських виробників, мають так звану "комфортну посадку" (comfort fit). Тобто профіль обручки злегка опуклий зсередини, завдяки чому обручка краще сидить на пальці, а за набряків метал не врізається в шкіру. Але в такому разі потрібно вибирати розмір трохи менший, ніж якби йшлося про звичайний плоский профіль. Орієнтир - все ті ж 1 мм розміру на кожен міліметр ширини каблучки понад 0,5 см.

 

Вдалого вам вибору в інтернет-магазині "Ювелірна лавка"! Пам'ятайте, що наші консультанти також з радістю допоможуть вам підібрати потрібний розмір. Звертайтеся!
*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

Дружіть з нами в соціальних мережах:
Акції, знижки, подарунки!